W ramach projektu pod hasłem „Dzień Kuchni Francuskiej”, uczniowie z grupy francuskiej 2c/e zorganizowali degustację własnoręcznie przygotowanych potraw z krajów francuskojęzycznych, podczas której dzielili się przepisami oraz ciekawostkami na ich temat temat – oczywiście w języku francuskim. Na stołach pojawiły się: rogaliki z polewą czekoladową (les croissants), bułeczki z czekoladą (les pains au chocolat/les chocolatines), naleśniki z dżemem oraz nutellą (les crêpes), crème brûlée oraz tarta cytrynowa (la tarte au citron). Było pysznie!
Poniedziałek | 8:00 – 15:30 |
Wtorek | 8:00 – 15:30 |
Środa | 8:00 – 15:30 |
Czwartek | 8:00 – 15:30 |
Piątek | 8:00 – 15:30 |
Sobota | – – – – – |
Niedziela | – – – – – |
Poniedziałek | 9:30 – 15:00 |
Wtorek | – – – – – |
Środa | 9:30 – 15:00 |
Czwartek | 9:30 – 15:00 |
Piątek | 9:30 – 15:00 |
Sobota | – – – – – |
Niedziela | – – – – – |
Poniedziałek | 7:30 – 14:00 |
Wtorek | 7:30 – 14:00 |
Środa | 7:30 – 14:30 |
Czwartek | 7:30 – 14:00 |
Piątek | 7:30 – 14:00 |
Sobota | – – – – – |
Niedziela | – – – – – |
projekt i budowa: Pin Media